MATERIAŁY NA ODDZIAŁY

“Materiały na oddziały” to akcja, która polega na dostarczaniu materiałów plastycznych, artykułów szkolnych, książek oraz gier planszowych na oddziały pediatrii w szpitalach. Podsumowując zebrane informacje od pracowników oddziałów wiemy, że brakuje rzeczy, które młodzi pacjenci zużywają na bieżąco, np.: białych i kolorowych bloków technicznych, klei zwykłych i na gorąco, brystoli, bibuły, kredek, farb, itp. Dzieci przebywające w szpitalach oprócz zajęć plastycznych z chęcią sięgają po gry planszowe, tak, aby spędzony czas w szpitalu przebiegł w milszej atmosferze. Dla tych starszych, ceniących sobie ciszę i spokój z pewnością nieocenione będą różnego rodzaju pozycje literackie, puzzle i łamigłówki.

Chcesz wspomóc zakup potrzebnych materiałów? Wpłać darowiznę na nasze konto z dopiskiem: “Materiały na oddziały”:

Nr konta: 74 1140 2004 0000 3502 7942 3000

Chcesz sam/a dostarczyć materiały na oddział, zrobić zbiórkę wśród znajomych lub w pracy? Masz do oddania książki lub zabawki dla dzieci? Skontaktuj się z nami, porozmawiajmy o szczegółach:

kontakt@stowarzyszenielumis.pl

MATERIAŁY NA ODDZIAŁY